تیمی از محققان یک سیستم قابل حمل ایجاد کردند که زخم های مزمن را از طریق اوزون درمانی درمان میکند. برخی از شرایط از قبل موجود، مانند دیابت، میتواند منجر به ایجاد زخم های مزمن شود.
اگر این زخم ها به درستی درمان نشنود، میتوانند عواقب خطرناکی مانند عفونت را به همراه داشته باشند.
از آنجایی که زخمهای مزمن روی پوست مستعد عفونتهای باکتریایی هستند، اغلب به سرعت بهبود نمییابند. اگرچه آنتیبیوتیکها برای عفونت زخم تجویز میشوند، برخی از باکتریها به درمان آنتیبیوتیکی مقاوم میشوند. به همین دلیل یک گزینه درمانی جایگزین ایجاد میشود.
این درمان جایپزین در واقع یک دستگاه جدید قابل حمل است و آن را به یک گزینه درمانی بالقوه ساده تر برای بیماران مبتلا به زخم های مزمن تبدیل میکند و به منظور عملکرد، دستگاه کمک چیزی به نام اوزون درمانی را القا میکند.
اگر شما یا یکی از عزیزانتان زخمی دارید که به درستی بهبود نمییابد، ممکن است این زخم مزمن باشد. یک زخم مزمن میتواند دردناک و خطرناک باشد، به خصوص اگر عفونی باشد. با پزشک خود صحبت کنید تا بتواند به شما در تعیین برنامه درمانی کمک کند.
اوزون تراپی چیست؟
اوزون گازی بی رنگ است که از اکسیژن تشکیل شده است. مطالعات منتشر شد، نشان داد که استفاده از اوزون به صورت موضعی نه تنها باکتری های زخم را از بین میبرد، بلکه به افزایش اکسیژن رسانی به زخم و تسریع روند بهبودی آن هم کمک میکند.
معمولاً بیماران برای دریافت اوزون تراپی به کلینیک میروند. با این حال، این درمان تازه توسعه یافته امکان دریافت اوزون درمانی در خانه را هم ممکن کرده است.
کاربردهای اوزون تراپی
درمان با اوزون به این شکل است که رادیکالهای آزاد درون اوزون (اکسیژن سوم ازون) با مواد داخل دیسک واکنش داده و موجب کاهش درد و کوچک شدن فتق دیسک میشود.اوزون تراپی میتواند در درمان درد، مفصل یا دیسک های بین مهرهای کمری یا گردنی، التهاب و تخریب تاندون مؤثر واقع شود.
همچنین در آرتروز مفاصل زانو و شانه و سایر مفاصل هم میتوان از اوزون درمانی استفاده کرد. در مواردی که درمان دارویی مؤثر نیست و بیمار کاندید جراحی نیست میتوان از تزریق ده سیسی گاز اوزون استفاده کرد که با اثرات ضد التهابی، ضد دردی و ترمیمی آن منجر به کاهش التهاب و درد و ترمیم مفصل میشود.
دستگاه اوزون تراپی چیست؟
محققان یک دستگاه مراقبت از زخم ایجاد کردند که بر اساس سه جزء اصلی ساخته شده بود:
- چسب زخم ساخته شده از پارچه بافتنی مصنوعی و قابل نفوذ
- یک دستگاه قابل استفاده مجدد با باتری
- طناب – متصل از پچ به دستگاه – که اوزون تراپی را به محل مراقبت از زخم میرساند
پس از ۶ ساعت اوزون تراپی، محققان شاهد کاهش بیش از ۷۰ درصدی در استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، یک سویه رایج باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک بودند. آنها همچنین دریافتند که این درمان به طور کامل، یکی دیگر از باکتریهای رایج را بدون ایجاد آسیب به بافت اطراف، از بین میبرد.
درمان زخم های مزمن با اوزون تراپی
اول، مهم است که علت اصلی عدم التیام زخم را تعیین کنیم. پس از مشخص شدن علت، مانند عفونت یا جریان خون ضعیف، ممکن است لازم باشد تغییراتی ایجاد شود، مانند:
- شروع مصرف یا تغییر نوعی آنتی بیوتیک مصرفی
- کنترل سطح قند خون
- انجام یک روش عروقی برای بهبود جریان خون در زخم
گاهی اوقات، خود مراقبت از زخم ممکن است مشکل ساز باشد. در این مورد، حمایت خانواده و مراقب بسیار مهم است. برای بیمارانی که تنها زندگی میکنند و تحرک کمی دارند، ممکن است برای یک پرستار بهداشتی در خانه یا یک کلینیک مهم باشد که تغییرات پانسمان را به طور مداوم انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که زخم به درستی بهبود مییابد.
در همین راستا با استفاده از اوزون تراپی بستگان یا حتی پرستار فرد بیمار میتواند از درمان زخم های شخص آسوده خاطر باشد چون با روش اوزون درمانی زخم های مزمن میتوانند چندین برابر سرعت بهبود زخم را بیشتر کند.
عوامل خطر برای زخم های مزمن
مشکلات پزشکی خاص و عوامل زخم، بیماران را مستعد داشتن مشکلاتی در زمینه بهبودی زخم میکند که باعث تبدیل شدن زخم های عادی به زخم های مزمن میشود. این عوامل عبارتند از:
- بیماری های قلبی عروقی و عروق محیطی
- دیابت
- چاقی
- تغذیه نامناسب
- بیماری های تنفسی
- سیگار کشیدن
زخم های مزمن به طور نامتناسبی بر افراد مسن، به ویژه افرادی که تحرک محدود و پوست شکننده دارند، تأثیر میگذارد. رایج ترین انواع زخم های مزمن، زخم های وریدی و شریانی، زخم های دیابتی و زخم های فشاری هستند. این نوع زخم ها معمولا پاها و نواحی استخوانی مانند پاشنه پا، دنبالچه و آرنج را درگیر میکنند.
و به این دلیل که زخم های مزمن معمولا قسمت های مهم و حساسی از بدن را درگیر میکنند نیاز است که حتما روش درمان و از بین بردن آنها هم روشی سریع و موثر باشد. در همین راستا ما به شما اوزون تراپی را پیشنهاد میکنیم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.