زخم پای دیابتی می تواند سبب مرگ شود
از زخم پای دیابتی غافل نشوید. دیابت از بسیاری از سرطان ها به بیماری کشنده تری تبدیل شده است. یک بیمار دیابتی باید این زخم را بدون اتلاف وقت و بدون گفتن “در صورت بروز عفونت در پا یا باز شدن زخم ، خود به خود بسته می شود” به متخصص نشان دهد.
زخم از شده در پا می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند ، از قطع عضو پا گرفته تا تهدید کننده زندگی.
اولین دلیل مراجعه از هر 5 بیمار دیابتی در دنیا 1 نفر به متخصص ، زخم باز شده روی پای او است ، یعنی پای دیابتی. علاوه بر این ، بیماران می فهمند که هنگام زخم شدن پاها دیابت دارند.
زخم پا را دست کم نگیرید:
هشدارها و پیشنهادات بسیار مهمی در مورد زخم پای دیابتی وجود دارد. وقتی عفونت در پای بیمار دیابتی رخ می دهد یا هنگام باز شدن زخم ، لازم است این زخم را بدون اتلاف وقت و بدون گفتن “به خودی خود بسته می شود” به متخصص نشان دهید. از آنجا که بیماران دیابتی ساختار پا و سیستم ایمنی بدن ضعیفی دارند ، باکتری بسیار ضعیف برای ایجاد عفونت در شرایط طبیعی می تواند منجر به عفونت سخت و طولانی شود. علاوه بر این ، تنظیم قند خون بیماران دیابتی در طی دوره های عفونت از حد طبیعی دشوارتر می شود. قند خون نامنظم همچنین باعث می شود سلول های جنگجو نتوانند وظایف خود را انجام دهند و دفاع بدن ضعیف می شود. در صورت بروز عفونت ، این بیماران قطعاً باید به متخصص مراجعه کنند ، استراحت داشته باشند ، از ابزارهای ویژه ای برای جلوگیری از قدم گذاشتن روی زخم های خود استفاده کنند و پس از گرفتن نمونه از زخم و خون ، باید بلافاصله آنتی بیوتیک های گسترده و تاثیرگذار را شروع کنند.
کار گروهی در درمان بسیار مهم است:
پای دیابتی به معنی انواع تغییرات در پای بیمار دیابتی است. از آنجا که تقریباً نیمی از بیماران دیابتی انسداد شریان دارند ، ترجیحاً آنتی بیوتیک ها باید به صورت داخل وریدی تجویز شوند تا تأثیر بیشتری داشته باشند. پس از شروع درمان عفونت ، باید زخم را با توجه به شرایط تمیز کرد ، بافت های مرده باید برداشته شود و در صورت وجود مشکل عروقی برطرف شود. این روش های درمانی به یک تیم نیاز دارد و باید فوراً انجام شود. در غیر این صورت ، وضعیت به سرعت بدتر می شود و بیمار می تواند پاها یا حتی زندگی خود را از دست بدهد.
زخم دیابتی به سرعت پیشرفت می کند:
متخصصان بیان می کنند بیمارانی که این روند را طی کرده اند با شکایت “این یک زخم کوچک بود ، در 10 روز اتفاق افتاد” به آنها مراجعه می کنند. خشکی پوست پا ممکن است عمیق شود و باعث ایجاد ترک و شکاف در پوست شود. این خشکی پوست و شکاف ها محل ورود قارچ ها و سایر عوامل عفونی هستند. سرانجام ، در نتیجه آسیب به اعصاب حسی ، بیمار تمام این فرایندها را در پای خود احساس نمی کند. از آنجا که وی حتی زخمی را که روی پایش قرار دارد و یا میخی که در پایش فرو می رود را احساس نمی کند ، فقط در صورت وجود آسیب بزرگ و قابل مشاهده در پا یا پیشرفت خیلی زیاد عفونت ، می تواند از این مسئله آگاه شود. بنابراین ، تغییر شکل پا ب ، خشکی و ترک روی پوست و پینه در نقاط فشار حتی بدون وجود زخم به عنوان پای دیابتی تعریف می شود.
6 اقدام موثر در برابر خطر ابتلا به پای دیابتی:
– پا را تمیز و مرطوب نگه دارید.
– پینه و ترک های خود را توسط یک متخصص درمان کنید.
– برای حفظ تعادل قند خون ، دارو ، رژیم و ورزش خود را قطع نکنید.
– پس از گرفتن قالب مناسب پا و اندازه گیری قدم ، از کفی ها و کفش های مخصوص تولید شده استفاده کنید.
– پاهایتان به ویژه بین انگشتان و کف پا را مرتباً بررسی کنید و از نظر وجود زخم های جدید ، آنها را کنترل کنید.
– مانع بررسی های متخصص نشوید و به موقع به متخصص مراجعه کنید.
روش های درمانی جدید در پای دیابتی:
متخصصان با بیان اینکه اخیراً درمان های جدیدی در مراقبت از زخم ارائه شده است. مهم ترین آنها تزریق فاکتور رشد اپیدرم و استفاده موضعی است. علاوه بر این موارد ، برنامه های PRP از جمله درمان های موثر هستند.
Source: www.yenisafak.com
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.